Marka Güncesi: KİTAP ÖNERİSİ : MAVİ BULUT YAYINLARI KİTAPLARI

23 Kasım 2015 Pazartesi

KİTAP ÖNERİSİ : MAVİ BULUT YAYINLARI KİTAPLARI

Kitaplar, hayatımızın şekillenmesinde, nasıl bir insan olduğumuzda, ilişkilerimizde ne kadar önemli bir paya sahip düşünsenize... Her şey kitaplarla başlamadı mı? İlk hece, ilk aşk, ilk olan her şey... İşte bu bilinci çocuklarımıza öyle 8-9 yaşında veremezsiniz.. Henüz bebekken, ilk adımlarında, ilk hecelerinde verebiliyorsunuz.. Biz de Demir için aynı şeyi yapıyoruz. Henüz 2.5 yaşında ama 2 yaşından bu yana her gün kitaplara temas etmesini sağlıyoruz. Ve artık onun için de bir rutin oldu kitap okumak... Okumak diyorum çünkü kendi dilince  o da okuyor. Resimlerine bakıp anlamlandırmaya çalışıyor , ona defalarca anlattığımız, okuduğumuz masallardan aklında kalanları o da kendi kendine okuyor :)
Son kitap alışverişimizde  tercihimiz Mavi Bulut Yayınları'nın kitapları oldu. O kadar güzel ve renkli bir dünyası var ki Mavi Bulut'un, almamak, o dünyaya ortak olmamak mümkün değil.. Edindiğimiz 3 kitap ''Anahtar'' ''Hayır Hayır, Bana Ne!'' ve ''Kemancı Ayı Masalı'' oldu.  Demir, ''Hayır Hayır, Bana Ne!'' o kadar çok sevdi ki diğer iki kitabı okumadık ona. Kendi dilince hikayeyi bize anlatması yok mu, bayılıyoruz: )
Kitaplar her şeyden önce bu yaştaki çocukların rahatlıkla sayfalarını çevirebileceği ve kolayca yıpranmayacağı gibi çizimleri de ayrıca bir harika! İnsanın çocuk olası geliyor. Mavi Bulut Yayınlarının kitapları 3 yaştan itibaren her yaşa kadar uzanıyor. Zamansız kitapları var bir anlamda.  ''1980 yılından bu yana çocuklara nitelikli ve içerikli yayınlar sunmaya çalışan Mavibulut Yayıncılık, Türkiye’de sadece çocuk kitapları yayımlamak üzere kurulan ilk yayınevidir. '' diye ifade ediyorlar kendilerini. Bu anlamda bir ilki gerçekleştirmeleri ve bu alanaı sahiplenmeleri ise ayrıca takdire şayan!

Ben Mavi Bulut'tan çıkan yeni yayınları sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Takipte kalın!
http://www.mavibulut.com.tr/index.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder