Marka Güncesi: DUYGULARIMIZLA MI BEYNİMİZLE Mİ KARAR VERMELİYİZ?

16 Kasım 2015 Pazartesi

DUYGULARIMIZLA MI BEYNİMİZLE Mİ KARAR VERMELİYİZ?


Hani o arada kalma anlarımız! Kalbimiz başka söyler, beynimiz başka! Ne yapsak, kimse sorsak? Hislerimizi mi dinlesek, beynimizi mi dinlesek? Bunun için araştırmacılarımız durmamışlar, güzel bir araştırma yapmışlar ve sonucunda ulaşmışlar ki ''beyin değil, duygularla karar vermeliyiz''! Aslında duymak istediğimiz cevap da bu değil mi? Ben genelde duygularımla karar vermek isterim ama sanki doğru olanın beynimle aldığım kararlar olduğunu düşünürdüm. İlk kez bir bilimsel araştırma, duymak istediğim cevabı verdi. 

Gelelim araştırmanın detaylarına;

Sosyal nörobilim araştırmalarının beynin sadece mantık organı değil, aynı zamanda duygu ve inanç organı olduğunu ortaya çıkardığını belirten nöroloji uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, duygular eşliğinde verilen kararların en doğru kararlar olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tanrıdağ, “Bunun altyapısında beynin sol ve sağ yarılarının birlikte çalışması var.” dedi.

Beynin mantığı duygular üzerinden kuruluyor

Burada yeni beyin bilgileri yardımcı oluyor. Örneğin sosyal nörobilim araştırmaları beynin sadece mantık organı değil, aynı zamanda duygu ve inanç organı olduğunu hatta beynin mantığının duygular üzerinden kurulduğunu ve duygular eşliğinde verilen kararların eski inanışta olduğu gibi yanlış değil, en doğru kararlar olduğunu gösteriyor. Bunun altyapısında beynin sol ve sağ yarılarının birlikte çalışması var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder