Marka Güncesi: BİR EGE MEKANI ''ROKA PERA''

6 Şubat 2015 Cuma

BİR EGE MEKANI ''ROKA PERA''

 
Ege mutfağı, Ege insanı, Ege tatili kısacası Ege her zaman ayrı bir yerdedir kalbimde. Bu nedenledir ki algıda seçicilik mi dersiniz, torpil geçmek mi içinde Ege geçen haberler, bültenler, yazılar her zaman önceliklidir benim için. Şimdi size bir mekan önerisinde bulunacağım daha doğrusu henüz gitmediğim için öneri demeyeceğim. Gitmek için listeme kaydettiğim, not aldığım bir mekan ''Roka Pera''. Şarabi'yi sanırım hepiniz bilirsiniz. Şarabi'nin kurucusu Gökhan Safkan'ın işletmecisi olduğu mekan Alaçatı'dan sonra İstanbul'da meraklısı ile buluşuypr. Ege otlarını, karadut reçelini ve birçok malzemeyi her hafta Tire pazarından getiren mekan Roka Pera, kendine has bir menü oluşturmuş.


Menü’de neler var diye merak ediyorsanız hemen bilgi vereyim. Marine Kıtır Enginar Salatası, Ege otları ile doldurulmuş Izgara Kalamar, Levrekli Deniz Mahsülü Pilavı, Kağıtta İsli Kurutulmuş Boşnak Eti, Limonlu Taze Lor Kreması ve Karadut Reçeli.

Ayrıca Roca Pera'da Çarşamba akşamları Türk Yunan müziği yemekleriniz eşik ediyormuş.Ne zaman giderim bilemiyorum ancak şayet gidersem mutlaka deneyimlerimi sizinle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder