Marka Güncesi: TÜRK YEMEKLERİ

15 Ağustos 2016 Pazartesi

TÜRK YEMEKLERİ


Türk Yemekleri
Birbirinden değişik lezzetlere sahip olan Türk yemekleri, baharatlar ve soslarla pek çok farklı kültürün beğenisini kazanıyor.
Türk yemekleri, yurt dışından gelenler tarafından beğenilen bir mutfaktan çıkıyor. Belirgin yemekler dışında Türk mutfağının lezzeti, yöresel olarak yaratılmış olan tatlardan besleniyor. Her bölgenin ve hatta her kentin kültürel izlerine özgü olarak yarattığı eşsiz lezzetler, bu mutfağı özgünleştiren ve güzelleştiren unsurların başında geliyor.

Türk Mutfağı Yemekleri
Hepimizin yakından tanıdığı ve ülkemizi ziyarete gelenler tarafından da beğenilen lezzetler, mutfaklarımızda da hâlâ pişirilmeye devam ediyor. Modern Türk mutfağını geleneksel lezzetlerle birleştiren bu tatlar; et yemekleri, döner çeşitleri, çorbalar, baklava ve diğer tatlı çeşitleri ile bezeli. Vereceğiniz yemek davetlerinde bu yemekler arasından yapacağınız tercihlerle hem geleneksel hem de modern bir menü oluşturabilir; sofranızın zenginliği ile misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz.
Misafirleriniz için mercimek ya da ezogelin çorbası ile mükemmel bir başlangıç yapabilirsiniz. Düğün çorbası ile başlayacak bir akşam yemeğine de kimse "Hayır!" diyemeyecektir. Davetinizde ikram ettiğiniz yemekler, bir de Gaziantep usulü fıstıklı baklava ile tamamlanıyorsa sofranızın fazlasıyla beğeni toplayacağına emin olabilirsiniz.
Sulu yemekler konusunda da bir hayli iddialı olan Türk mutfağı, topraktan yapılmış güveçleriyle de dikkat çekiyor. Etli ve sebzeli güveç yemeklerini, sofranızda Ege yöresinin hafif ve sağlıklı zeytinyağlıları ile buluşturabilirsiniz. Salata tarifleri de aynı mezeler gibi menünüzde zengin bir tat oluşturmanız için size yardımcı olacaktır.
İçecekler de yemeğin lezzetini vurgulamaktadır. Sofrada ya da gün içinde tüketilecek içeceklere kadar Türk mutfağı birbirinden değişik ve özel tatlara sahiptir. Limonatasından şerbetine, ayranından komposto çeşitlerine kadar aklınıza gelebilecek her lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yöresel ve Modern Lezzetler
Yöresel ve modern lezzetleri bir araya getirmek, şüphesiz ki biraz da yeni neslin araştırmaya yatkınlığından kaynaklanıyor. Geleneksel tatları kullanarak bambaşka yemekler ortaya çıkarırken onları birbirinden şık bir sunumla servis ederek modern lezzetlere de "Merhaba!" demiş olusunuz.
Annenizden öğrendiğiniz eşsiz tariflere, kendinizden de bir şeyler ekleyerek hazırladığınız her lezzet, sizlere yöresel tatlardan beslenen modern tariflerin kapısını biraz daha aralamış oluyor. Özellikle sunum için kullanacağınız materyallerle beraber geleneksel tatları kendi dünyanızda yansıtmanız son derece keyifli bir sonuç ortaya koyuyor. Modern Türk mutfağı ve Türk mutfağı yemek çeşitleri, halen pek çok yeniliğe açık bir şekilde değişiyor ve gelişiyor.
Türk mutfağı yemek çeşitleri arasında yer alan hem geleneksel hem de modern tariflere ulaşmak için Knorr'un sizler için hazırlamış olduğu http://www.herkessofraya.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder