Marka Güncesi: TATLI VE TUZLUNUN MÜKEMMEL BİRLEŞİMİ; CHESSECAKE

24 Ağustos 2016 Çarşamba

TATLI VE TUZLUNUN MÜKEMMEL BİRLEŞİMİ; CHESSECAKE


Tatlı ve tuzluyu bir arada yiyenlerimiz vardır.  Peki peynirli kek nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Artık hemen hemen hepimizin bildiği bir tat olan Chessecake, kısa bir zamanda pastaneler, kafeler ve  evlerimizdeki yerini almış, hatta artık evlerde yapılır bir hale gelmiştir.  Hala bilmeyenlerimiz için Chessecake ’den kısaca bahsedelim…
Chessecake peynir ile yapılan bir kek türüdür. Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sevilen bu lezzet, zamanla onlarca farklı çeşidi yapılmıştır. Tuzsuz bir peynir olan labne peyniri ile yapılan bu kek üstüne değişik soslar ve tatlar konularak servis edilir.

Chessecake ilk kez nasıl bulundu?
 
Chessecake dünyada ilk kez, Antik Yunan’da keşfedilen bir lezzet harikasıdır. Romalıların işgalleri sonucu Avrupa’ya yayılan bu lezzet daha sonraları Amerika’ya kadar ulaşmıştır.
Günümüzde en çok sevilen Chessecake türü ise tabi ki New York ‘ta yapılan Chessecake’lerdir. New York Chessecake’inin en çok sevilme sebebi ise en temel lezzetlerin bir araya gelmesidir. New York Chessecake’inde sadece peynir, krema, yumurta ve şeker bulunmaktadır. 

Chessecake nasıl yapılır ?
  Cheesecake 3 farklı bölümden oluşuyor. Alt bölümde sert kıvamda olup genellikle bisküvilerin kırılarak, ufak parçalara ayrılması ve ezilmesiyle oluşur. Bu parçanın üzerine gelen labne peyniri ile hazırlanan yumuşak karışım cheesecake’in tam ortasını oluşturur. En üstte kalan bölüm olarak hazırlanan süsleme sosu veya kreması sayılabilir. Cheesecake için genellikle kurutulmuş veya kaynatılmış çilek, vişne gibi meyvelerden süsleme yapılmaktadır.
Dünyanın pek çok değişik ülkesinde yapılan Chessecake’ler, farklı şekillerde ve farklı malzemelerde yapılabilir. Fakat Chessecake’de değişmeyen tek lezzet peynirdir. Almanya’da Quark ve Mascarpone (daha çok kaymak tadındaki olan peynirler) kullanılırken, İtalya’da Ricotta (taze ve yumuşak lor peyniri) kullanılır.  New York Chessecake’inde kullanılan peynir ise krem peynirdir. Türkiye’de kullanılan peynir ise labne peyniridir. 


Chessecake çeşitleri;
Tüm dünya da pek çok Chessecake çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri ise, Frambuazlı Chessecake, Ahududulu ve Beyaz Çikolatalı Chessecake, Karamelli Chessecake, Limonlu Chessecake, Cappucinolu Chessecake ve Dondurmalı Chessecake’dir.
Chessecake’ini dondurma ile sevenler için de güzel bir haberimiz var. Dondurmanın efsanesi Cornetto’dan ‘’Cornetto Disc Cheesecake’’ size bir Cornetto dolabı kadar yakında. Cornetto’nun bilinen enfes dondurması, nefis Chessecake lezzeti ve orman meyvelerinden oluşan mükemmel sosu ile birleşti.  İlk ısırıkta sizi uzun süren bir lezzet yolculuğuna çıkaran Cornetto Disc Chessecake sadece 280 kcal. Bu lezzetli yolda efsane ‘’tatlı son’’ sizleri son ısırıkta bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder