Marka Güncesi: Çok Satan Yemek Tarifleri Kitapları

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Çok Satan Yemek Tarifleri Kitapları


Her ne kadar İnternet'te binlerce yemek tarifi olsa da yemek kitaplarına  mutfaklarda hala çok önem veriliyor. Çünkü gastronomi konusunda bilgili, pratik tarifleriyle milyonların beğenisini kazanan uzmanların kitaplarına bakarak yemek yapmak, adeta özel bir hobi gibi değerlendiriliyor. Sizler için en çok satan yemek tarifleri kitapları konusunu araştırdık, mutfağa meraklı iseniz mutlaka birkaç tanesi evinizde vardır:
 1- Oktay Usta İle Mutfak Keyfi Seti
İnternet'te yemek tarifi arayınca çoğunlukla rastlanan Oktay Usta, bütün tariflerini 7 kitaplık sette toplamış. "Oktay Usta'dan Çorbalar ve Ekmekler", "Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu", "Oktay Usta Çay Saati", "Oktay Usta'nın Mutfağından", "Oktay Usta Mutfak Sırları", "Oktay Usta Mutfak Keyfi", "Oktay Usta'yla Yemekteyiz" adlı kitaplarda Türk damak lezzetine uygun, kolay uygulanabilen tarifleri bulabilirsiniz.
2- Karatay Mutfağı
Hayykitap Yayınevi'nin çıkardığı, ünlü Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın bu kitabında kalıcı kilo verdiren yemek tarifleri yer alıyor. Diğer kitapları da satış rekorları kıran Canan Karatay, bu kitabında sağlıklı malzeme seçiminden sağlıklı pişirme yöntemlerine kadar birçok konuya değiniyor. Çorbatarifleri, zeytinyağlılar, salatalar, et yemekleri gibi birçok ana başlık altında “Karatay Mutfağı” tariflerini merak ediyorsanız ve fazla kilolarınızdan şikayetiniz varsa bu kitap tam da size göre olabilir.
3- Ayvalık ve Midilli Mutfağı
Pınar Atay Başol'un Alfa Yayıncılık'tan çıkardığı bu kitabı da çok satan yemek tarifleri kitapları arasında yer alıyor. Deniz börülcesi, radika, ebegümeci, kuzukulağı, cibes, hardalotu ve daha nice otların hangi yemeklerde kullanıldığını, pişirme püf noktalarını merak ediyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız. Kitapta sadece otlar değil; etler ve balıklar da yer alıyor. Ege'nin eşsiz lezzetlerini tek kitapta okumak isteyenler için güzel bir seçki olarak raflarda yer alıyor.
4- Düdüklü'nün Sihirleri
Refika Birgül'ün Boyut Yayınları'ndan çıkan bu kitabı, kısa sürede hazırlanan tariflerle oldukça ilgi çekiyor. Kitaptaki "8 dakikada hazırlanan makarna", "5 dakikada cheesecake" tariflerini görenler için, “Mutfağa girecek zamanım yok ki!” bahaneleri de inandırıcılığını yitirmiş oluyor. Sadece düdüklü tencereye özgü olan bu tarifler, “basınç altında aş başkadır” sloganı ile başka yerde görmediğiniz püf noktalarını içeriyor.
5- Gönül Candaş'ın Mutfağından
Gönül Candaş'ın Arkadaş Yayınları'ndan çıkardığı bu kitap, hiç yemek pişirmeyi bilmeyen yeni evliler ve öğrenciler için kurtarıcı niteliğinde! Dört yüzden fazla denenmiş Türk yemeği tarifinin tamamı renkli resimlerle kitapta yer alıyor.
Bu kitaplardaki tariflerle sınırlı kalmayıp fazlasını öğrenmek istiyorsanız Knorr'un özenle hazırladığı ve her gün yenilerinin eklendiği en güzel tariflere http://www.herkessofraya.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder