Marka Güncesi: 5 Ünlü Yemek İle Japon Mutfağı

29 Mayıs 2016 Pazar

5 Ünlü Yemek İle Japon Mutfağı


Dünya mutfakları arasında en çok ilgi görenlerden biri olan Japon mutfağı, 5 ünlü yemeği ile karşınızda!
Soya sosu, "chopstick", "wasabi" ve "sake", Japon mutfağı dendiğinde akla ilk gelen, herkesin aşina olduğu  popüler kelimeler. Peki ya ülkemizde ve dünyada azımsanamayacak kadar çok sayıda meraklısı ve tutkunu olan bu mutfağın yemekleri hangileri? Japonya mutfağı tarifleri, saymakla kolay kolay bitirilemeyecek kadar fazla olsa da özellikle otantik Japon mutfak kültürüne adım atmak isteyenlere genel bir fikir vermesi açısından kısa ve öz bir liste yapılabilir. İşte Japon mutfağının en az bir kez denemeniz gereken 5 ünlü yemeği:
Ramen
Ramen, Japonya'nın -hatta bütün Uzakdoğu'nun- en meşhur erişte yemeklerinden bir tanesidir. Bir çeşit erişte ve çorba karışımı olan ramen; buğday eriştesi, et ya da balık suyu, çeşitli sebzeler ve isteğe bağlı olarak et kullanılarak yapılan; lezzetli olduğu kadar besleyici de bir yemektir. Farklı damak tatlarına göre farklı malzemeler ile yapılabilen ramen, Japonya'nın birçok farklı yöresinde bulunulan coğrafyaya özgü bir şekilde hazırlanır.
Suşi
Japonya'nın dünya mutfağına en büyük katkılarından biri olduğu söylenebilecek olan suşi, ülkenin en sevilen geleneksel yemeklerinden bir tanesi ve Japon kültürünün de önemli bir parçasıdır. Basit bir şekilde, pişirilmiş ve sirkeyle lezzetlendirilmiş pirincin, isteğe göre çiğ balık eti, çeşitli sebzeler ya da başka malzemeler ile birlikte sunulduğu bir yiyecek olan suşi, genellikle soya sosu, "wasabi" ve zencefil ile birlikte tüketilir.


Unagi
Unagi, daha çok sıcak yaz aylarında tercih edilen bir Japon yılan balığı yemeği olarak tanımlanır. Genelde pirinç üzerinde dilimlenmiş olarak servis edilen yılan balığı, vitaminli ve bol proteinli bir yemek olarak öne çıkar. Japonya'da çok sayıda unagi restoranı bulunur. Eğer ülkeyi ziyaret etme şansını bulacak olursanız ve balık seviyorsanız bunlardan birini mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Tempura
Tempura, unlanıp kızartılmış sebze veya deniz ürünlerine verilen genel isim olarak kullanılır. En popüler deniz ürünlü tempura yemeklerini karides, kalamar, yengeç ve çeşitli balıklar oluştururken, sebze versiyonlarında öne çıkan malzemelerden bazıları ise bambu filizi, patlıcan, mantar, havuç ve dolmalık biberdir. Tempura, temelde, kullanılacak malzemenin batırıldığı kaplamaya verilen addır. Soğuk su ve un temelli tempura karışımıyla kaplanan ana malzemeler, kızgın yağda kızartılır.
Körili Pilav
Her ne kadar köri, daha çok Hindistan ile özdeşleşmiş olsa da körili yemekler -özellikle de körili pilav- Japonya'da da oldukça ünlüdür. Köri soslu et yemekleri ve çeşitli sebzelerin pirinç yanında servis edildiği bu aromatik yemek, özellikle tatlı-baharatlı yemeklerden ve tabii ki köri sosundan hoşlananların vazgeçemediği bir tat olarak tercih edilir.
Bu yemeklerin Japon mutfağına atılacak ilk adımlar için oldukça uygun olduğu söylenebilir. Daha sonrası için ise önünüzde ağız tadıyla keşfedebileceğiniz uçsuz bucaksız geniş bir menü bulunuyor!
Eğer yurdumuzun çeşitli yörelerinin ve diğer ülkelerin özel tatlarını da merak ediyorsanız http://www.herkessofraya.com/ adresinden çok sayıda lezzetli içeriğe ve tarife ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder