Marka Güncesi: NASIL BİR TATİL HAYAL EDİYORUZ?

28 Aralık 2015 Pazartesi

NASIL BİR TATİL HAYAL EDİYORUZ?


Erken rezervasyonların başladığı bugünlerde tatil ve tatil alışkanlıklarımızla ilgili araştırmalar da yapılmaya başlandı. Uzun ve yorucu bir sene çalışıp yazın 1 hafta içerisinde o yorgunluğu atmaya çalışıyoruz. Hal böyle olunca da yaz tatiline çok fazla anlam yüklüyoruz. O bir 1 hafta bizim için inanılmaz kıymetli oluyor. Hem dinlenmek istediğimiz hem de dinlenmek yerine tüm aktiviteleri gerçekleştirmek istediğimiz bir tatil hayal ediyoruz. Neresinden bakarsanız bir çelişki! Neyse lafı yine fazla uzattım sanırım! Şimdi bu tatil alışkanlıklarımızla ilgili yapılan bir araştırmanın ilginç sonuçlarını paylaşmak istiyorum yazımda...  

momondonun araştırmasına göre, havanın güzel olması ve iyi servis başlıca önceliklerimiz. Ayrıca her şey dahil tatilleri de dünyada en çok seven ülkeyiz. E şimdi öyle! Bizşm genellikle tatil anlayışımız tabaklarımızı tıka basa doldurmak ( ki asla tamamını tüketemeyiz o tabakların), sürekli elimizde bir kadehle dolaşmak, denize girmek ve gecesinde eğlenmek. Aksi elbette mümkün ama genelden bahsediyoruz, durum bu. Devam edelim diğer sonuçlara.

Tatilden keyif almak için en çok istediğimiz şey, havanın mevsim koşullarına göre güzel olması. Araştırmaya katılanların yüzde 32’si “Hava güzel olmazsa tatilin keyfini çıkaramam” diyor. İkinci sırada ise yüzde 31’le “Kalacağım şehrin rahatlamamı sağlayacak güzel imkanlar olması önceliğimdir” diyenler yer alıyor.

“Kaldığım otelin, ziyaret ettiğim restoranların veya kullandığım turizm acentasının iyi hizmet sunması iyi bir tatil için şart” diyenlerimizin oranı ise yüzde 30. Araştırmanın yapıldığı 15 ülke arasında iyi servise ne çok önem veren ülke konumundayız.

Diğer yandan araştırma, erkeklerin yüzde 9’u, kadınların ise yüzde 12’si alışveriş imkanı kısıtlı olan şehirlere gitmeyi istemediğini söylüyor. Gece hayatına ise daha çok erkekler önem veriyor. İyi parti imkanları erkeklerin yüzde 11’i, kadınların ise yüzde 6’sı için olmazsa olmaz. Benzer şekilde erkekler, yeni insanlarla tanışmaya da kadınlardan yüzde 4 oranında daha fazla önem veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder