Marka Güncesi: ÇOCUKLU TATİLİN HAZIRLIĞI DA BİR BAŞKA!

6 Ağustos 2015 Perşembe

ÇOCUKLU TATİLİN HAZIRLIĞI DA BİR BAŞKA!


Malum, tatil dönemindeyiz. Çocuklu anneler için tatil hazırlığı yapmak oldukça güç olabiliyor. Her şeyini almak istiyorsunuz.Ya lazım olursa!! Ama her şeyi de malesef götürebilmemiz mümkün değil. Bunun için çalışan ve vakti az olan bir anne olarak önceden yaptım listemi.

Öncelikle olmazsa olmazımız güneş kremi. Benim tercihim Sebamed 50 faktörlü güneş kremi. Demir’in 3. yaz taili ve biz 3 yazdır bunu kullanıyoruz.Oldukça da memnunuz. Hatta bir yaz için fazla geldiğinden kendimiz için bile kullanıyoruz:)

Yanımıza alacağımız giysiler de oldukça önemli. Yüzünü ve başını güneşten korumak için bir şapka almamız şart. Kıyafetleri ise ince pamuklu ve çocuğu sıkmayan hareketlerini engellemeyen cinsten olmalı. Ne olur ne olmaz hesabına bir hırka ya da ince bir mont alınabilir.Bir çift spor ayakkabı bir çift sandalet ve bir çit de plaj için ıslak zeminde kaymayacak sandalet alınabilir. Ayrıca umarım ihtiyacımız olmaz ama ateş ölçer ve ateş düşürücü şuruplarımızı da almalıyız. Banyosu için de lifini ve şampuanını mulaka almak gerekir.

Bebek dostu bir otel tercih ettik ve bu otellerin en güzel yanlarından biri de bebek karyolası olması. Kayrola için nevresim takımı almak gerekebilir.İnce bir battaniye alınabilir. Malum bazen kıştan daha soğuk olabiliyor klimalı ortamlar. Yaz aylarının kabusu sinekler için de önlem almak lazım.Bu yaz her yolu denedim ancak Raid’in prizlere takılan sıvı sinek ilacından başkası çare olmadı. Bunu da yanıma almayı planlıyorum.

Sıra geldi sevdiği onu oyalayabilecek oyuncaklara. Bizimkisi tam bir araba tutkunu. O yüzden yanımıza alacağımız bütün oyuncaklar rengarenk arabaları ve plaj oyun takımı olacak:) Simit ve kolluklar da unutulmamalı..

Bunların dışında da klasik bez kullanıyorsa bezi,ıslak mendili (ağız ve popo için ayrı kullanıyoruz.),pişik kremi (Bepanthol doğduğundan beri tercihimiz.),suluğu,süt biberonu,ve tabiki bizim olmazsa olmazımız sırt bezimiz:)  Çok terlediği için her an üzerini değiştirmek de mümkün olmuyor.Bu yüzden sırt bezini çantamızdan eksik etmeyiz.

Bu oğlumuzla çıkacağımız ilk yalnız tatilimiz olacak sanırım bu da beni biraz endişelendiriyor. İlk iki yazımızı eşimin ailesiyle geçirmiştik. Çok da heyecanlıyım aynı zamanda ilk çekirdek aile tatilimiz olacağı için:)

Şimdiden bize iyi tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder