Marka Güncesi: ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI AYAKKABI SEÇİMİ

18 Ekim 2016 Salı

ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI AYAKKABI SEÇİMİ

 
Bir anne baba olarak çocuğumuzun sağlığı her şeyden önce geliyor evet. Hayatlarımızı ona adıyoruz ve iğne batsa onlardan daha çok canımız yanıyor. Her şeyin en iyisini onlara yediriyoruz ve giydiriyoruz. Giydirmek demişken bugün ayakkabı seçimlerimizden bahsedeceğim. Alışveriş çocukla zor evet ama o yokken bir şey alamayız :) Çocuğumuza ayakkabı alırken onun yanımızda olması çok önemli. Çünkü çocuklar gelişme çağındadırlar ve hemen her gün ayakları biraz daha büyür. Eğer ayakkabı küçük gelirse onun minik ayaklarını sıkabilir ve zarar verebilir.

  • “Zamanla açılır.” Bu sözden uzak durmalıyız. Çünkü çocuk bu canım koşmayı, zıplamayı ve oynamayı daha çok sever. Bu yüzden onlara ayakkabı pek dayanmayabilir. Ve oyun oynamak nasıl çocuklarımız için önemliyse doğru ayakkabı seçimi de önemlidir. 
  • Çocuklarımıza zaten hemen eskiyor diye ucuz ayakkabı almayalım. Çünkü bu durum geri dönülmez sorunlara yol açabilir.
  • Ayakkabı alışverişlerimizi sabah erken saatlerde yapmayalım. Çünkü onlarında ayakları yaptıkları aktivitelerden dolayı şişebilir. En uygun saat öğleden sonra olabilir.
  • Gelişme döneminde oldukları için ayaklarının büyüklükleri farklı olabilir. Büyük olan ayak ölçüsüne göre ayakkabı almalıyız. Sıkma vurma gibi problemleri en aza indirebiliriz böylelikle :)
  •  Ayakkabıya uygun çoraplar giydirip gidelim. Yazlık bir çorapla kışlık bir ayakkabı denemek okuduğunuzda da mantıksız gelebilir :)
  • Bileğe saran ayakkabı ise çocuğunuzun bilek ve ayak gelişimi için de yardımcı olabilir .
Onlar için seçeceğimiz ayakkabının tabanı kalın ve esnek olmalı. Ayakkabı da hafif olmalı ki çocuklarımız daha az enerji harcasın ve minik ayakları ağrımasın. Evet, kız çocukları topuklu ayakkabıya meraklıdır ama ona bunun yanlış bir seçim olduğunu ve zamanı geldiğinde topuklu bir ayakkabı giyebileceğini anlatın ve onu ikna edin. Çocuğunuzun ayaklarının burkulmasını istemezseniz tabi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder