Marka Güncesi: GRİPTEN NASIL KONURUYORUM?

14 Ekim 2015 Çarşamba

GRİPTEN NASIL KONURUYORUM?


Havaların bir anda buz kesmesi ve gün içerisinde bir açan bir kapatan adeta dört mevsimi bir arada yaşatan hava durumu sebebi ile grip salgınları da aramıza katıldı. Ne kadar çabalasak da, dikkat etsek de kurtulamadığımız gripten olabildiğince korunmanın yollarını araştırıyorum. Hiç biri yüzde yüz çözüm getirmiyor ancak en azından güçlü bir korunma programı uygulayabiliyoruz kendimize. Beslenme bazında neler yapılabilir diye araştırırken Diyetisyen Emre Uzun'un ''probiyotik beslenme' 'önerisi dikkatimi çekti. Onu sizinle paylaşmak istedim. Uzun diyor ki '' Probiyotik bakterilerin ürettiği temel besinler içeriğinde vitamin ve enzimler bulundurduğundan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, zararlı mikroplardan vücudumuzu korumaya yardımcı olur. Mikroplara saldırarak onların büyümesini engellerken, grip, nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde olumlu sonuç almayı sağlar. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu düşünenler bu bakterileri içeren süzme peynir, yoğurt, kefir ve ayran tüketimini arttırarak, kışa daha sağlıklı karşılayabilir.''

Probiyotik Gıdalar Hangileri? 

Probiyotikler kapsül, toz ve gıda halinde olabilir. Probiyotik içeren gıdalar süt, yoğurt ve soya içecekleridir.(Şarap, kefir gibi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder