Marka Güncesi: BAŞARILI DİYETİN 15 ALTIN KURALI

29 Haziran 2016 Çarşamba

BAŞARILI DİYETİN 15 ALTIN KURALI


Hepimizin derdi önüne bir türlü geçemediğimiz fazla kilolarımızdır. En sinir bozucusu ise uygulanan diyetin olumlu olarak sonuçlanmamasıdır. Bunun için yapılması gereken başarılı bir diyettir. İradenize hâkim olmalı ve bir uzman yardımıyla sağlık bir şekilde kilo vermelisiniz. 
 
Kilolar sadece görünüş olarak etkilemekle kalmayıp sağlık ve psikolojik açıdan da çöküntü yaşatabilir. Bunu kilo aldıkça bünye zayıflıyor olarak tanımlayabiliriz. Günlük yaşantımızda, yürürken, merdiven çıkarken, kıyafetlerimizi seçerken bile problemlerle karşılaşıyoruz.

Her kişinin metabolizması farklı çalışır ve her diyet herkese uyacak diye bir kural yoktur. Kafanıza göre bir diyet seçip işe yaramadı, bana su içsem yarıyor, stresten kilo alıyorum gibi klişeleşmiş lafları hayatınızdan çıkarma vakti geldi. Buna ilk öncelikle sizler için araştırıp hazırladığım diyete başlamadan önce veya diyet esnasında uyulması gereken kurallarla başlamak istiyorum.

  1. Artık iradenize hâkim olmalısınız. İstediğinizi yiyin ancak porsiyonlarınız küçük bir şekilde.
  2. Yavaş yemek yiyin. Her lokmanızı yaklaşık 20-25 defa çiğnemeniz sindiriminizi daha da kolaylaştıracaktır.
  3. Doymadım ya da doymuyorum hissini aklınızdan çıkarın.
  4. Gece yemek yiyip yatmayın. Mümkünse sindiriminizi rahat yapabileceğiniz saatlerde yemek yemeyi tercih edin. Bunun için 18.00-20.00 arası en uygun saatlerdir.
  5. Mutlaka düzenli ve dikkatli kahvaltı etme alışkanlığı edinmelisiniz.
  6. Bol bol su için.
  7. Eğer spor yapmaya vaktiniz yoksa yürüyüş yapın. Gideceğiniz yere araba veya bir ulaşım aracıyla gidiyorsanız biraz uzağında inip yürümek bile faydalı olabilir.
  8. Herhangi bir zorlayıcı sağlık sorununuz yoksa asansörden, yürüyen merdivenlerden vazgeçin ve merdivenle çıkmayı deneyin.
  9. Diyet süresince alkolden uzak durmalısınız. Bunun yanında gazlı içecekler hatta meyve sularını bile hayatınızdan çıkarmalısınız. Kendinize taze sıkılmış meyvelerden hem içecek hem detoks suları hazırlayabilirsiniz.
  10. Az zeytinyağı ile bol yeşillik tüketin.
  11. Siyah çay yerine, yeşil çay veya diğer bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Kahve olarak sadece şekersiz türk kahvesini öneririm. Sizi bu süre içerisinde dinç tutacağından emin olabilirsiniz.
  12. Bünyenizi bir diğer ayakta tutan şey uykudur. Uykunuz mutlaka düzenli olmalıdır.
  13. Ekmeği hayatınızdan çıkarın. Tam tahıllı ve çavdarlı ekmekler tüketin.
  14. Tuz, şeker ve undan uzak durun.
  15. Çikolata veya diğer tatlılarla aranıza mesafe koymalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder