Marka Güncesi: FAST FOOD, SAĞLIĞIMIZI TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYOR!

10 Mayıs 2015 Pazar

FAST FOOD, SAĞLIĞIMIZI TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYOR!


Çalışan bir kadın olarak ne kadar çok zaman sorunu yaşasam ve özellikle mutfağa istediğim kadar zaman ayırasam da fast food'u olabildiğince az tüketmeye çalışıyorum. Hem kendi sağlığım hem de çocuğum ve genel ev sağlığı için bu çok önemli bir nokta. Yapılan araştırmalar da günden güne fast food tüketiminin arttığını gösteriyor. Bu da beraberinde obezite ve çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.
Online pazar araştırma şirketi DORinsight söz konusu araştırmasında  “Son üç ay içerisinde fast food tükettiniz mi?” sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 89’u “Evet” yanıtını verirken, bu kişilerin çoğunluğu haftada 1-2 kez fast food yediklerini belirtti. Araştırmanın sonuçlarına göre, fast food tercihlerinde ise liderler, sırasıyla burger, pizza ve döner.

DORinsight, yaptığı araştırmayla fast food tüketme alışkanlıkları ve tercihleriyle ilgili ilgi çekici sonuçlara ulaştı. Anket, yaklaşık 12 bin kişi ile yapıldı. “Son 3 ay içerisinde fast food tükettiniz mi?” sorusuna katılımcıların çok yüksek bir çoğunluğu “Evet” yanıtını verdi. “Evet” yanıtını verenlerin yüzde 44’ü sevdikleri için fast food tükettiklerini, yüzde 35’i ise fast food tercihlerini burgerden yana kullandıklarını belirtti.

Lütfen bu konuda daha hassas olalım ve her şeyi daa sağlıklı yaşamaya focuslanarak yaşayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder